Dışişleri Bakanlığı İKÇÜ'de Tanıtım Yaptı.

Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilciliği, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi öğrencilerine yönelik “Dışişleri Bakanlığı’nda Mesleki Olanaklar” konulu bir panel düzenledi.

Dışişleri Bakanlığı Elçisi Başak Türkoğlu, Başkatip Aytül Komit ve İkinci Katip Elçin Demir’in katılımlarıyla İKÇÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen paneli İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.İbrahim Atttila Acar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç.Dr.Kerem Batır, Bütçe ve Mali Planlama Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr.Ahmet Utkuseven, akademik ve idari personel ile öğrenciler takip etti.

Özellikle Dışişleri Bakanlığı’nda kariyer yapmayı planlayan İKÇÜ öğrencilerinin ilgi ile takip ettikleri programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof.Dr.İbrahim Attila Acar, panelin üniversiteyi bitirdikten sonra ne tür mesleki imkanlara sahip olduklarını görmek adına öğrenciler için büyük bir imkan olduğunu belirtti ve mesleki bilgilendirmelerin önemine vurgu yaparak emeği geçenlere teşekkür etti.

Panelin başkanlığını yapan Dışişleri Bakanlığı Elçisi Başak Türkoğlu, henüz mezun vermemiş bir üniversite olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde böyle bir panel gerçekleştirebildikleri için duydukları memnuniyeti dile getirdi. Türkoğlu, öğrencilerin Dışişleri Bakanlığı’nı çok iyi tanımadıklarını veya yanlış bilgilere sahip olabildiklerini ifade ederek Dışişleri Bakanlığı’nda istihdam sürecini anlatmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Başkatip Aytül Komit ise Dışişleri Bakanlığını tanıtarak başladığı sunumunda Bakanlığın tarihçesinden ve görevlerinden bahsetti. Komit, Dışişleri Bakanlığı’nın çeşitli hizmet alanları bulunduğunu belirterek siyaset planlamadan protokole kadar geniş bir alandı içerdiğini iade etti.

Dışişleri Bakanlığı’ndaki kariyer aşamalarını da sıralayan Komit: “İlk olarak ateşe olarak göreve başlıyorsunuz.  Daha sonra yükselerek başkonsolos ve büyükelçi olabilirsiniz” dedi ve: “Personelimiz ayrıca Sayın Bakanımız, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın imzaladığı üçlü kararname ile yurtdışına da atanabiliyor” şeklinde konuştu.

Görev sürelerinin merkez teşkilatında iki yıl, yurtdışında ise dört yıl olmak üzere bir rotasyon ile belirlendiğini aktaran Komit, “Hayatımızın ortalama üçte ikisi yurtdışında geçiyor” diyerek “Dışişleri Bakanlığı’na girmeyi düşünüyorsanız, diplomatlığı meslek olarak seçme arzunuz varsa ve bunu bir hayat tarzı olarak benimsiyorsanız gerekli temel kitapları okuyarak sınavlara hazırlanmanız halinde başarılı olmanız mümkün” açıklamalarında bulundu.