EUROSTAT Mikro Verilerine Erişim Hakkında Bilgilendirme Sunumu Yapıldı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Serhat Burmaoğlu ve Merkezimiz Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sedef Eylemer tarafından AB Komisyonu Eurostat ofisi mikro verilerine erişim olanakları hakkında bir bilgilendirme sunumu yapıldı. İİBF öğretim elemanlarının katıldığı toplantıda, mikro verilere erişim sürecine ilişkin bilgi verildi.

Depolanan mikro verilerden yararlanılabilmesi için Eurostat tarafından araştırma birimi olarak tanınmak gerekmektedir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerince yürütülen çalışmalar neticesinde Üniversitemiz Eurostat ofisince araştırma birimi olarak kabul edilmiş olup Üniversitemizdeki araştırmacılar belirlenen prosedürlere uygun olarak başvuru yaparak bu verilerden yararlanabileceklerdir.

Sunuma ve ilgili belgelere, belgeler linkinden ulaşabilirsiniz.